Over je kinderen zeg je wel eens dat zij hun vleugels uit gaan slaan. Hiermee bedoelen we dat zij het ouderlijk gezin verlaten en een zelfstandig leven gaan beginnen. Vaak in het begin nog wel met wat steun van de ouders die bijvoorbeeld helpen met verhuizen maar dat wordt daarna minder en minder. Dit gezegde is natuurlijk in analogie met jonge vogels die het nest uitvliegen als zodra ze het vliegen machtig zijn en daarmee zelfstandig worden. Een stap in het leven van de jongvolwassenen. Maar betekent dit dan dat je als volwassene je vleugels niet meer uit kunt slaan en dat dit alleen voor jongvolwassenen geldt? Je kunt het vergelijken met een volgende stap nemen, een stap naar iets nieuws. En dit kan eigenlijk elke dag, elk moment in elke levensfase. Je vleugels uitslaan en meer van jezelf leven op jouw unieke wijze. Elke dag weer.