Het menselijk leven is interessant, leuk op zijn tijd en de moeite waard om grondig te bestuderen. Vooral as je tot het besef kunt komen dat we zoveel meer zijn dat alleen dit menselijk bestaan met al zijn gemakken maar vooral veel ongemakken. De aardse zaken zijn voor ons ongemakken omdat we niet van hier zijn. We komen van de sterren en zijn daar niet beperkt door een fysiek lichaam maar zijn multidimensionaal. We kunnen ons verplaatsen met een enorme snelheid en kunnen zonder woorden met elkaar communiceren. Je kunt het telepathie noemen. We kunnen ook op meerdere plaatsen tegelijk zijn, bilocatie. Als je dit realiseert dan kun je misschien voelen wat die aardse beperkingen zijn. Alhoewel het fantastisch is dat we vliegtuigen hebben om naar de andere kant van de wereld te vliegen, doe je er toch ruim een dag over. Een dag van ongemakkelijk zitten in een vliegtuigstoel terwijl we in het multidimensionale in staat zijn om deze afstand in no time af te leggen.

Wel een verschilletje dat laat zien dat wat we hier leven een enorme reductie is van wie en wat we werkelijk zijn. Zoals de auto, de trein, de ferry’s en vliegtuigen de aardse vervangers zijn om ons sneller te transporteren dan te voet. We hebben de televisie om op afstand te kunnen zien en de telefoon en internet om over grote afstand te kunnen communiceren. Zo kunnen we in een video conferentie op twee plekken zijn, fysiek op de plek waar je bent maar tegelijkertijd aan de ander kant van de lijn. We kunnen op afstand werken, bijvoorbeeld met een afstandsbediening een apparaat bedienen zonder zelf direct aan de knoppen te staan. Aardse surrogaten van waar we in wezen toe in staat zijn en waar technologie voor ontwikkeld is om dit in dit fysieke leven te benaderen. We hebben diep in ons een besef dat dit kan maar kunnen dit vooralsnog alleen maar ervaren in deze gereduceerde aardse vorm.